Praktijk Autorijschool Keep Driving

Praktijklessen

Start je motor, we gaan beginnen!

Een lesuur is bij Autorijschool Keep Driving een echt uur, je krijgt dus 60 minuten rijles!

Rijles vanaf 16,5 jaar

Je mag met 16,5 jaar beginnen met het volgen van rijlessen, als je slaagt voor je 18e verjaardag mag je tot die tijd alleen maar onder toezicht van een begeleider het verkeer in. Vanaf je 18e mag je het helemaal alleen doen!

Lestijden

De lestijden zijn, zoveel mogelijk, van maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18.00 uur. Voor de planning van de rijlessen moet je dus voor het overgrote deel in de gelegenheid zijn om overdag te kunnen lessen. In overleg is het mogelijk om in de avonduren te rijden.

De (rookvrije) lesauto

Een betrouwbare en veilige omgeving voor de leerling en instructeur vinden wij erg belangrijk en rijden daarom in een goed onderhouden jonge auto, voorzien van alle hulpmiddelen en voorzieningen die samen met de bestuurders ervoor zorgen dat je weer veilig thuiskomt. Uiteraard les je in een rookvrije lesauto!

De Tussentijdse Toets

De Tussentijdse Toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR, dit is je eerste kennismaking met een (proef) praktijkexamen want dit is het eigenlijk. Je doet de toets op ongeveer 75% van je opleiding. Tijdens de toets doe je ook je bijzondere manoeuvres, doe je deze voldoende krijg je vrijstelling hiervoor op het echte praktijkexamen. Na afloop van de toets bespreek je samen met de examinator de rit en krijg je feedback zodat je samen met je instructeur kunt gaan werken aan verbeterpunten.

Het Praktijkexamen

Het praktijkexamen wordt afgenomen door een examinator van het CBR, een voor de leerling altijd een spannende gebeurtenis. In principe leg je het examen af in je eigen vertrouwde lesauto, je komt dan niet voor verassingen te staan. Een examen duurt 55 minuten waarvan je ongeveer 35 minuten aan het rijden bent.

Het Faalangstexamen

Ben je iemand die faalangstig heeft, je erg nerveus kan zijn voor een bijzondere gebeurtenis of je wilt misschien gewoon wat meer rust en tijd tijdens een examen? Dat kan je kiezen voor een faalangstexamen, dit examen geeft rust. Een speciaal hiervoor opgeleide examinator neemt dit examen af, en neemt de tijd om je op je gemak te stellen. Tijdens het examen mag je als je wilt een time-out nemen. http://www.cbr.nl/faalangstfilm.pp